• תומר אייזנר

פולנים וגלידה סיפור אהבה

אני אוהב גלידה , מת על גלידה. לא חשוב לי מתי בעונה, לא באמת משנה לי איזה סוג (כלומר מאד בררן בטעמים, אבל סוגים פחות.. עוד נדבר על זה), רק מה, חצי שנה יש חורף בניו יורק, וממש קר, אבל שזה יימנע ממני לאכול גלידה? לא ממש..

אז אמנם האמא הפולניה שלי בטח מרציה סרטים על ילד קפוא שעומד במינוס אלוהים יודע כמה ואוכל גלידה, והוא גם בטח יחף, ולא לבוש, ואוטוטו שפעת קשה, ובסוף....הסוף הרי ידוע, מתים לבד בפינה בחושך....

אז תשמעו קטע?? זה אחלה לאכול גלידה בחורף בניו יורק. באופן פרדוקסאלי, זה אפילו מבריק. ניסיתם פעם ללכת בקיץ עם גלידה ביד רבע שעה בלי שהיד שלכם תהפוך לבסיס של לוח מודעות רגע לפני שמדביקים עליו דברים? אז בחורף, זה תענוג.. לכו עם הגלידה ביד כמה שבא לכם.. שום דבר לא נוזל במינוס 10 מעלות.. נאדה! (נשים בצד את העובדה שזה קצת מוזר ללכת עם גלידה ביד.. תאכלו אותה.. זה הפואנטה).

אני גם מחזיק בתיאוריה שאם אוכלים גלידה בחורף, וזה עושה קר בפנים, אז יש עיין של הפרשי טמפרטורות, ובעצם זה מחמם, אבל זו כנראה תיאוריה שלא תגיע לשלבי הגמר של פרס נובל בטווח הנראה לעין... אבל זה אני..

בקיצור... יש גלידות טובות בעיר, ונכון שזה עניין של טעם וריח, וכאלו, אבל הנה מצעד הגלידות שלי, לא בהכרח לפי דירוג, סתם כי ככה יצא:

גלידת Pinkberry Columbus Circle

הגלידה השכונתית שלי. אין מצב שיעברו כמה ימים בלי שאכנס . ממוקמת מטר וחצי מהקולומבוס סירקיל, לא משהו שצועק מבחוץ, אבל בהחלט טעים מפנים.. גלידת יוגורט מצויינת, יש כמה אפשרויות, אבל מה שהכי שווה, זה דווקא תוספת הכדורים החמוצים שאפשר לשים... בעיני שילוב נפלא. לינק - https://goo.gl/maps/ZuZ9FhDWZaR2




גלידת GROM גלידה סופר איכותית, כזו שמגיעה עם סיפור חיים שלם מאחוריה, טעמים חזקים, יש מקום לשבת, הגלידריה צופה על הקולומבוס סירקל, לגמרי תנו לטעם לדבר. לינק - https://goo.gl/maps/ZuZ9FhDWZaR2


הגלידה התאילנדית - 10Below Ice Cream

אני לא סגור עד הסוף אם אני באמת עף על הגלידה הזו, או סתם ממש אוהב לראות את אופן ההכנה של גלילי הגלידה הזו. ממוקמים בתוך תוככי הצ'יינה טאון בדרום העיר. הרעיון.. שמנת ששופכים על משטח קפוא, מוסיפים מרכיבי טעם טריים, ומתחילים לעבד את זה עד שהתוצאה הסופי זה כוס מלאה בגליגי גלידה. יש כאלו שמוסיפים עוד תוספות מעל, לדעתי מיותר, קצת מרגיש כמו לאכול גלידה ביתית שקפאה יותר מדי, אבל כשאני בסביבה (וזה לא קורה הרבה..), אני לא מוותר. לינק - https://goo.gl/maps/1YuJ98H59QD2



4. גלידת פרח בניו יורק - AMORINO

קודם כל, זו רשת.. אז יש כמה בעיר, מוזמנים לחפש בגוגל מפס. לעצם העניין, הקטע שלהם זה פחות הטעם (אם כי היא סבבה לגמרי), אלא בעיקר הניראות. העובדים מכינים את הגלידה משניים עד שלושה טעמים ומעצבים את הגלידה בצורת פרח.. מקסים, טעים.. ונורא כיף ללכת עם זה כמה דקות בחוץ, מתקבלים תגובות מהסביבה ...צרפתי את המיקום לסניף של הטיימס. לינק - https://goo.gl/maps/mLTVbN5Thu92


גלידת Big Gay Ice Cream


מה שעולה לעם בראש, ככה זה בדיוק, צבעוני ושמח. פחות אהבתי את הטעמים, אבל אם אתם בסביבה של שכונת הצ'לסי.. בהחלט שווה ביקור. ההמלצה שלי אגב, זה דווקא על ה"קוקיגלידה" שלכם. לדעתי האישית.. בכללי, הגלידה כבדה יחסית, מתוקה להחריד, אבל כל המקום זה קטע אחד, אז תלכו וד"ש לדורות'י... לינק - https://goo.gl/maps/7Eay8sMh4j42




גלידת Taiyaki, הגלידה היפנית.


מקור הגלידה באמת מיפן, מאד מצליח להם פה בניו יורק, סימן ההיכר שלהם זה גביע הגלידה שנראה כמו דג, כאשר הגלידה בתוך הפה של הדג. טעמים סבבה, הרבה גלידה, מנות גדולות. לא אכלתי שם הרבה, כי לא מגיע לאיזור שלהם כמעט (צ'יינה טאון, ואם מגיע, מעדיף את התאילנדית - עיין ערך מספר 3) לינק https://goo.gl/maps/hEwyeEhFvxv






והכי הכי הכי חשוב!!! - הגלידה האמריקאית במשאיות הגלידה

בכל מקום בעיר! תכלס, עזבו אתכם מכל מה שכתבתי עד עכשיו, אני הכי מעדיף, את הבסיסית, בשני טעמים, הכי טעים לי (גם הכי זול.. 4 דולר), יותר מדי קל למצוא את זה (מניח שאתם מבינים את הבעיה פה..). זמינים כל השנה, המוכרים ידידותיים כמו הפקידה בקופת חולים, אבל למי אכפת.. 7 שניות הכנה, 2 דקות אכילה, ונקסט.. יש להם גם כל מני תוספות וכאלו.. אבל זה כבר למתקדמים. אגב. אפשר לדבר איתם בעברית, כלומר לא באמת, אבל אם תצביעו על הגלידה שאתם רוצים ותגידו "את זה" בעברית.. הם יבינו.. באחריות (שמעתי ממקור ראשון יותר מפעם אחת.) אין לינק.. זה בכל פינת רחוב שניה באיזורים המתויירים בעיקר.





ויש עוד כמובן.. בטוח שיהיו פה כאלו שיצרפו קישורים... יש מלא, לא הגעתי לכולם, אבל תמיד שמח להכיר עוד גלידה טובה בעיר.

ואגב, אמא שלי... גם מתה על גלידה , בכל עונה.. אז היא לא לגמרי פולניה אסלית 💕 ותהרגו אותי כל אלו ששמים טחינה על גלידת יוגורט, לא מבין אתכם אנשים!

שיהיה בתיאבון, וכן.. גלידה זה אוכל.

0 צפיות

(646) 492 2125

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

©2018 by NY Lists.